Kell-e foglalkozni a chatbottal vagy ez csupán egy múló hóbort?

Kategória: Chatbot vevőszerzésre | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Kell-e foglalkozni a chatbottal vagy ez csupán egy múló hóbort?

A jelenség pont ugyanolyan, mint amilyen a Facebook volt. Sokan legyintettek rá, hogy csak egy játékszer, miközben ma már az életünk szerves része.

Nehéz lenne elképzelni egy sikeres online vállalkozást Facebook jelenlét nélkül.

 

Ahogyan legyinthettél a Facebook oldalakra, aztán a Facebook hirdetésekre, ugyanúgy legyinthetnél most a chatbotokra is.

A rideg valóság viszont az, hogy az emberek egyre többet használják a Messengert és egyre kevésbé a Facebook oldalt.

 

Ugyanis ezt a kettőt ma már külön kell választani, mert ezt szoftveresen is megtette a Facebook. Persze most még átjárható a kettő, de érdemes külön felületként gondolni rá.

 

Külföldön hódítanak a botok. Ma már több mint 11.000 bot van üzembe állítva, ami elég sok ahhoz, hogy több legyen, mint egy múló szeszély, de mégis lehetőséget adjon új szereplők megjelenésének.

 

Most van a helyfoglalás ideje, most kell meghódítani az embereket a botokkal, amíg újdonság. Utána már az élet szerves része lesz és elveszti a kezdeti varázsát. Ahogyan a like gyűjtés is. Akik korán kapcsoltak azok sok milliót kerestek a rajongók gyűjtésével, a most indulóknak esélyük sincs százezres oldalakat építeni.

  

Mit szól a pénzügyi piac a chatbotokhoz?

Kell-e foglalkozni a chatbottal vagy ez csupán egy múló hóbort?

Teljesen lelkesek a pénzemberek és ez meglátszik a befektetéseiken is. Az active.ai 3.000.000 $ kapott a Kalaari Capitaltól, az Octane.ai 1.500.000 $ befektetést kapott a General Catalyst Partnerstől, a tribe 3.000.000 $ befektetést a Sequoia Capitaltól. Pedig ezek még készen sincsenek.

Azok, amik már működnek valamennyire igazi gigászi összegeket zsebeltek be: Interactions 56.000.000 $ befektetést kapott a 4 alaptól, a smooch 10.000.000 $ befektetést kapott az iNovia Capital-tól és a TA Associates-től.

 

A lista pedig sokáig folytatható.

 

A pénzemberekről sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy meggondolatlan befektetéseket csinálnak. Ha valahova oda teszik a pénzüket, akkor az valószínűleg jó üzlet, vagy azzá teszik.

 

Nem arra bíztatlak, hogy kezdj el álmodozni és vágj bele egy chatbot startup vállalkozásba, hanem arra, hogy ízlelgesd azt a gondolatot, hogy neked is kell egy chatbot, ami támogatja a vállalkozásod hatékony működését.

 

Mi az a „.ai” domain ?

Kell-e foglalkozni a chatbottal vagy ez csupán egy múló hóbort?

Valójában ez az Anguilla sziget (amely Nagy-Britannia tengerentúli területe) saját domain végződése, viszont a rövidítés miatt (AI), az Artificial Intelligence (Mesterséges Intelligencia) jut eszébe mindenkinek. Így lett a chatbotok „hivatalos” domain végződése. Úgy mint a .io domain a startup vállalkozásoké.

 

És ha már egy nemzetközileg elfogadott domain végződése is van a chatbotoknak, akkor lehet, hogy mégis komolyan kellene venni ezt a lehetőséget és még időben beszállnod, amíg újdonságnak számít.

 

 

 

Milyen chatbotot érdemes használnom?

 

A chatbot csupán egy játékszer, ha nem képes a céged működését hatékonyabbá tenni, viszont tökéletes eszköz arra, hogy kapcsolatot tarts a látogatóiddal, úgy mintha e-mailben kommunikálnál velük.

Tökéletesen alkalmas arra, hogy csökkentse az ügyfélszolgálati terheket azáltal, hogy a tudásbázisodból kikeresi azokat a tartalmakat, amiket az emberek lusták elolvasni.

 

Persze ennél sokkal több mindenre használható és szívesen megtanítom neked, hogyan tudsz te is chatbotokat építeni.

 

Elsőre talán bonyolultnak tűnik, de programozói tudás nélkül, pusztán egy szoftver megtanulásával bárki építhet chatbotot. Nem kell hozzá semmilyen különleges képesség.

 

A legjobb út, ha megnézed azt, hogy más robotok miket tudnak. A botlist összegyűjtötte a legnépszerűbb messenger botokat, amiket akár már most ki tudsz próbálni, és elkezdheted tervezgetni a sajátodat.

 

Vissza

Címkék : példák, ai domain

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Kapcsolódó cikkeink:

 Hírlevél

 

 

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.