Hogyan lehet milliókat keresni chatbottal, miközben alig beszél róla bárki is?

Kategória: Messenger Chatbotok | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A chatbot halott.
A chatbot nem robbant be.
A chatbotot nem szeretik.
A chatbot nem termel pénzt.
A chatbot egy múló hóbort.
A chatbot egy buzzword , mint az Instagram és el fog múlni, vagy már el is múlt.

Ezek a kijelentések és problémák gyakran fel szoktak merülni laikusok körében.
Ha te is ezt gondolod, vagy te is elgondolkoztál már ezen, az nem a te hibád. A hiba azokban a marketing gurukban van, akiket követsz és akik nem értik meg ezt a technológiát.

Valójában félnek tőle.

Féltik az uralmukat, ami az elméleti tudásuk repedező elefántcsont palotájára épül. A chatbotokat ugyanis nem elméletben kell használni, hanem gyakorlatban.
Meg kell tanulni, meg kell ismerni és be kell illeszteni a marketing eszköztárad megfelelő helyére.

Ez pedig ijesztően nehéz. Ráadásul ez egy dermesztően új technológia, amit még külföldi konferenciákról sem lehet ellesni, mert az egész világon most történik egyszerre. Mindenki most tanulja ezt a technológiát és a lehetőségeit.

És ezért sokkal ...

 

Egyszerűbb azt mondani, hogy a Chatbotok Halottak.

 

 

 

Hogyan lehet milliókat keresni chatbottal, miközben alig beszél róla bárki is?
 
 

 

A chatbotok halottak. Nem működnek. Terjeszd te is, mert annál több bevételt hoz nekünk :)


 

És ez teljesen jól van így, hogy így gondolod és sokan így gondolják.

Nekünk chatbot építőknek még érdekünk is, hogy ne terjedjen olyan gyorsan. Hogy ne legyen annyira népszerű, mint az Instagram. Nem lenne jó senkinek, hogyha egy ilyen bonyolult eszköz hozzá nem értők kezébe kerülne. Csak elrontanák vele a piacot mint ahogy megtették azt az e-maillel is.
 

Nézd meg milyen nehéz hírlevél feliratkozókat gyűjtened és milyen nehéz nekik bármit is eladni. Szerinted miért van ez? Igen, azért mert elrontották ezeket az eszközöket. Egyetértesz?


A Facebook legnagyobb kihívása, hogy a messenger legyen az új e-mail, de elkerüljék azokat a hibákat amiket utálunk az e-mailekben. Gondolok itt a sok SPAM-re és a végtelen mennyiségű hirdetésre, amik elárasztják a a te postafiókodat is.

 

Még mindig azt gondolod a chatbotok halottak?

 

Egyszerűen csak bonyolultak.

A messenger chatbotok tökéletes marketing automatizációs eszközök. Minden bennük van, ami ahhoz kell, hogy neked egy tökéletes, automata értékesítési rendszered legyen.

Chatbottal felépíteni a vállalkozásod vevőszerző rendszerét sokkal gyorsabb és olcsóbb mint ugyanezt kiépíteni honlapokkal és hírlevélküldővel.

 

Ha hagyományos úton akarsz megépíteni egy értékesítési rendszert, akkor szükséged van:

 
 1. Landing page oldalra, ami bemutatja az ajánlatod

 2. Honlapodhoz kell gyönyörű grafika, logó, képek, ízléses elrendezés. Ez egy ui/ux designer dolga, aki ezt tanulta, aki profi ebben és aki elkéri ennek az árát

 3. A honlapodnak jól kell megjelennie asztali gépen, laptopon, tableten, mobilon és mindenféle böngészőn, ez a reszponzívitás.
 4. A honlapodra kell egy olyan ütős értékesítési szöveg és egy olyan pszichológia, ami eladja a látogatónak az ajánlatod
 5. Kell egy hírlevélküldő szoftver, ami segít abban, hogy tudj e-mailben kommunikálni azokkal, akik még nem akarnak vásárolni
 6. Ehhez kell egy ingyenes ajánlat, amiért megadja az e-mail címét. Ez a lead gyűjtés
 7. Az ingyenes ajánlatnak szintén kell egy gyönyörű honlap, szöveggel, grafikával, és minden eszközön jól megjelenő kinézettel
 8. Persze mindehhez kellenek domain nevek és tárhely is, amin futnak a honlapok
 9. Az ingyenes ajánlatot letöltőknek e-mailt kell küldened, hogy rávedd őket a vásárlásra
 10. Az e-maileket meg kell szépen szerkesztened, hogy vonzóak legyenek és minden eszközön ugyanolyan jól jelenjenek meg
 11. Az e-maileknek olyan tárgymezőt kell adnod, hogy meg akarják nyitni
 12. Az e-mailt úgy kell küldened, hogy ne kerüljön SPAM mappába vagy Promó fülbe
 13. Az e-mail küldő szoftvert meg kell venned és meg kell tanulnod jól használni

 

Ezzel szemben a messenger chatbotok használatával csak erre van szükséged:
 

 1. Ingyenes chatfuel.com regisztrációra

 2. Tudásra, hogy mit is kell megépítened

 3. Tartalomra, amit a chatbot kiír a felhasználóknak
   
 4. Ennyi :)

 

Nem kell sem hírlevélküldő, sem grafika, sem tárhely. Nem kerül SPAM mappába az üzeneted és programozóra sincs szükséged. A megnyitási arány elképesztően magas és az átkattintási arány is megszégyeníti az emailekét.

 

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy a chatbot kiváltja a hírleveleket

 

A chatbottal úgy lehet üzenetet küldeni, hogy a megnyitási arány brutálisan magas, akár 84,3% feletti is lehet, szemben az e-mail 22,87%-val.

Az is igaz, hogy a kattintási arány is elképesztően magas, akár 28,3% is lehet szemben az e-mail 3.26%-val.

 

 

Hogyan lehet milliókat keresni chatbottal, miközben alig beszél róla bárki is?
 

A chatbotok magasan verik az e-mail megnyitási és kattintási arányban is


 

A chatbot mégsem arra való, hogy üzeneteket küldözgess a felhasználóknak. Legalábbis nem arra, hogy üzenetekkel bombázd őket.

A chatbot legnagyobb haszna, hogy könnyen ki tudja deríteni mit akar a látogatód. Kideríti, hogy mi jellemző rá, mi most a legnagyobb problémája, mire vágyik.  Így mindenkinek egyénre szabott megoldást tud kínálni. A látogatóra tudod szabni a kommunikációd, így mindenkinek csak azt küldöd, ami valóban érdekli.

 

Ezt hívják szegmentálásnak.

 

Ha tudod, hogy a felhasználódnak milyen problémája van MOST, mi az amit azonnal meg akar oldani, akkor semmi sem ment meg attól, hogy eladd neki a termékedet. Egyszerűen csak arról beszélj, hogy a mostani problémáját hogyan oldja meg a terméked. A chatbot pedig képes arra, hogy megtudja a felhasználó legnagyobb problémáját és onnantól testre szabja számára a kommunikációt.

 

Tévedsz, ha azt gondolod, a chatbot múló hóbort

 

Tegnap beszéltem egy vállalkozóval, aki az 50-es évei közepén járt. Ő mesélte, hogy az egyik barátja mondta neki régebben, hogy nem hisz a számítógépekben. Szerinte azok csak múló hóbortok. Ő nem fogja megtanulni használni. Csak azért sem!

- Kérdeztem mi van vele azóta? 
- Azt mondta, hogy munkanélküli.

 

Gondolj bele, a Facebook egy dollármilliárdos vállalkozás. A húzó ágazata pedig a messenger. 

Az Instagram és a WhatsUp üzenetküldőjét is össze fogják olvasztani egy felületre. Így még nagyobb teret hódít majd a messenger chatbotok használata. Ez pedig azt jelenti, hogy terjedni fog.

A Facebooknál csak a Google nagyobb tech óriás. Ők is gőzerővel dolgoznak a saját chatbotjukon.

 

Miért olyan fontos a mamut cégeknek a chatbot?

 

Mert ez a jövő. A mesterséges intelligencia megjelenése megkönnyítette az életünket. Lehet észre sem vetted, de mér ott van körülötted mindenhol. Főleg a telefonodban és a Facebook, Adwords (GoogleAds) hirdetési rendszereiben.

A chatbotok egyelőre írásban kommunikálnak, de már tökéletesen tudsz magyarul is diktálni a telefonodnak (én már így írom meg egy csomó cikkemet). Sőt a Google-nak van egy olyan ingyenes mesterséges intelligencia programja, ami már képes az élő beszédet magyarul is szöveggé alakítani (Google speech to text). Egy kis lépés van csak hátra és szóban tudunk beszélgetni a számítógépünkkel és a telefonunkkal.

Ez a természetes. Sokkal természetesebb, mint billentyűket nyomkodni és egeret mozgatni. Csak épp ezt szoktuk meg.

A számítógépek elkerülhetetlen fejlődési útja az élő szavas kommunikáció. Aminek az előszobája a chatbot.

Ez nem fog elmúlni, csak erősödni fog.

Lesznek akiket majd szerencsésnek hívnak pár év múlva, mert időben meglovagolták ezt a hullámot. Azok fogják ezt mondani, akik most legyintenek. Ők lesznek az örökös lemaradók, akik nem győzik letornázni a hátrányukat.

 

Te hova fogsz majd tartozni?

Azok közé akiket irigyelnek vagy aki csak irigykedik? A választás a tied. Légy bölcsebb, mint legutóbb.

 

Pedig a megoldás igen egyszerű..

Tanuld meg hogyan kell chatbotot építeni

Tanuld meg, hogyan tudod automata pénztermelésre fogni a chatbotod.

Akár vállalkozásod van, akár kivitelezőként egy jó szakmát keresel, a chatbot egy jó út lehet számodra.

 

Tanuld meg, mert ez egy olyan szakma lesz, amiből kényelmesen meg fogsz tudni élni. Ez egy olyan tudás lesz, amivel a világ bármely pontján tudsz dolgozni. Úgy döntesz Baliról akarsz dolgozni? 

Semmi gond? Csak net kell hozzá. 

Úgy döntesz beutazod Ázsiát? Semmi gond, ha van net bárhol megkeresheted a havi 1 milliót. Mert ezt simán.

 

Tanuld meg, mert ha vállalkozásod van, akkor tudnod kell, hogy miket lehet és miket érdemes építened chatbottal. Mik azok, amik működnek és milyen lehetőségek rejlenek ebben a technikában.

Csak így lehetsz az, akit az emberek irigyelni fognak. Csak így tudod kényelmesen elérni a vágyott célod, csak így tudsz segíteni a vevőidnek abban, hogy azt kapják amire valóban vágynak, és csak így fogják a chatbotok megtölteni a pénztárcád.

 



Számomra fontos, hogy megmutassam azokat az utakat, amiket megtaláltam és elkezdtem kitaposni neked. Helyetted mégsem tudok járni rajta, igazam van? Az a te dolgod lesz.

Megtanulhatod magadtól is a chatbotokat elkészíteni. Ebben segít:

 1. a Facebook zárt csoportunk
 2. Az ingyenes oktató videóink

 

Vagy ott a gyorsítósáv, amikor 1 nap alatt lesz saját chatbotod, mert közösen megépítjük

 1.  Ez a chatbot workshop

 

Csak rajtad áll, hogy cselekszel vagy halogatsz.

 

Tudom, hogy már most rengeteg kérdésed van a megvalósítással kapcsolatban...

 

Amikor én találkoztam először a messenger chatbotokkal, akkor lázba hoztak. Zakatolt az agyam és lelkesített az a sok lehetőség, amire használni lehet.

 

Idővel aztán az is kiderült, hogy mi bizonyult zsákutcának, mi az működött és mi az, ami elképesztően jól működött. Néha el sem akartam hinni, hogy egy már ismert marketing technika mennyire hatékony chatbottal kombinálva.

A legjobb az egészben, hogy fel sem kell találnod újra a melegvizet, csak át kell ültetni a bevált a marketing módszereket a chatbotokra és valami hihetetlen eredményt hoznak.

Milliós bevételeket, lelkes vevők tömegét, elégedett visszatérő ügyfeleket és olyan automatizációt, ami nélküled és a munkatársaid nélkül is tökéletesen, hibátlanul működik.

Egyetértesz azzal, hogy ez elsőre sem tűnik olyan egyszerűnek.?

 

Gondolom benned is a következő kérdések merültek fel elsőként:
 

 • Hogyan lehet gyorsan megtanulni a chatbotok használatát?
 • Honnan tudom, hogyan kell jó és működő képes chatbotot építeni?
 • Hogyan fogok felépíteni olyan chatbotot, ami automatikusan termeli nekem a bevételt?
 • Hogyan fogok tudni kommunikálni az emberekkel és meggyőzni őket, hogy vásároljanak tőlem?
 • Hogyan fogják egyáltalán megtudni az emberek, hogy van chatbotom?
 • Hogyan kell jó beszélgetést írni, hogyan kell vezetni a látogatókat és hogyan lehet ennek az egész chatbotnak a logikáját megtanulni?

 

A jó hírem, hogy minden kérdésedre tudom a választ és még el is fogom árulni neked.

Erről fog szólni a következő cikkem. Ne maradj le róla.

Hamarosan küldöm.

Vagy gyere el a chatbot workshopra, ahol egy nap alatt megépítjük a saját bevételszerző chatbotod.

Vissza

Címkék : chatbot készítés, chatbot workhop, mire jó

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Bártfai Balázs vagyok. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit az Interneten. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket. Arról írok, hogyan lehetnek kézzel fogható eredmények a messenger chatbotokból.

Kapcsolódó cikkeink:

 



Hírlevél

 

 

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.