Hogyan keress pénzt a Messenger chatbottal?

Kategória: Messenger Chatbotok | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Ez mindig attól függ, hogy milyen chatbotot építettél. Gyakorlatilag ugyanazt az üzleti modellt kell használnod, amit minden online vállalkozás esetén is, hiszen a Messenger bot csak egy újfajta felület, amin keresztül kommunikálni tudsz a felhasználóval.

 

Használd értékesítésre.

Ha saját vállalkozásod van, akkor a chatbotra tekinthetsz úgy is, mint egy üzletkötőre, aki egy előre betanult értékesítési szöveget mond az ügyfélnek.

Mi ezzel a probléma? Semmi. Hiszen az üzletkötők évek óta előre megírt forgatókönyv alapján értékesítenek, csak mindig aktualizálják és testreszabják. Ha neked még sosem volt értékesítőd, akkor érdemes a legjobbaktól tanulni és ők pedig az autó nepperek. Azok, akik kocsikat „sóznak” rá a vásárlókra.
 


Ha ezt az utat választod, akkor előtte tervezd meg az értékesítési szöveg menetet és ez alapján készítsd el a saját sales chatbotodat, ami az üzletkötőkkel szemben nem csak jutalékot, de még fizetést sem kér. A szöveg összeállításához itt van négy szöveg minta. https://blog.pipedrive.com/2016/05/cold-calling-scripts/

 

Persze ennél vannak szofisztikáltabb megoldások is. Ilyen az, amikor a tartalommarketing részeként használod a chatbotod, vagy amikor az értékesítési folyamatba építed be, mint az ügyfélszerzés egyik lépcsőjét.

 

 

Építhetsz szolgáltatást.

Olyat, mint amilyen a FoodBot, ahol az emberek úgy tudnak ételt rendelni, hogy csak a mobiljukat és a Messengert használják. Mint amilyen nálunk a Foodpanda vagy a Netpincér.

Ehhez a rendszerhez is csatlakozhat bármilyen étel kiszállító cég, és ha te leszel az első ilyen, akkor garantált a sikered.

 

Hogyan keress pénzt a Messenger chatbottal?

Lehetsz viszonteladó partner.

Az amazon.com ingyen szállít házhoz és 10% jutalékot fizet a partnereinek. Neked csak annyi a dolgod, hogy építesz egy személyi asszisztens botot, ami kérdéseket tesz fel és terméket javasol a felhasználónak.

Ha megtalálta a terméket, akkor pedig az amazon.com oldalára viszed, ahol rendel és te megkapod a jutalékod.


 

Készíthetsz szerepjáték alkalmazást.

Emlékszel mekkora sikere volt a lapozgatós szerepjáték könyveknek? Ha véletlenül nem ismerted, ez arról szólt, hogy elolvastál egy rövid helyzetet és döntened kellett. Aztán a döntésednek megfelelő oldalra kellett lapoznod és így haladtál előre a játékban. A wikipédiában is írnak a lapozgatós könyvekről

Millió számra adták el ezeket a könyveket, az emberek imádták.
 

 

Hogyan keress pénzt a Messenger chatbottal?
 

 


Mivel könyvet már nemigen olvasunk, de annál többet Facebookozunk, ezért kézenfekvő, hogy életre keltsd ezt a remek szórakozási formát a chatbot segítségével.

Ezeket a könyveket ma is megtalálhatod az antikváriumokban és a neten is találsz ingyen felhasználható történeteket. Neked csak át kell másolni a chatbotba és indulhat is a játék. Még az sem kell, hogy te találd ki a történeteket.

Játszani mindenki szeret, és szívesen fizetnek érte, ha valami újdonsággal kevert retro életérzést adsz át nekik. Hiszen ezek a játékok a 90-es években hódítottak, amikor a mostani fizetőképes réteg még nem is élt. Ezeket pedig imádják.

 

 

Készíthetsz IQ, személyiség és párkapcsolati teszteket.

 

Ezeket mindenki imádja és egy chatbottal ezt nagyon egyszerű megvalósítani.

Kérdéseket tesz fel, a felhasználó pedig válaszol rájuk. A végére már alig várja, hogy megtudja az eredményt és már fizetni is hajlandó érte.

A végén a kiértékelést pedig akkor kapja meg, ha elküld egy emelt díjas sms-t.

 

 

Készíthetsz chatbotokat vállalkozásoknak.

Ez ugyanúgy működik, mint a holnapkészítés, azzal a hatalmas különbséggel, hogy az egyikből Dunát lehetne rekeszteni a másikból pedig alig kettő van az országban.

Tanulj meg Messenger chatbotot készíteni és keresd magad degeszre.

Ha megnézed a magyarországi Wordpress fórumot, akkor azt fogod látni, hogy több tízezer embert tart el az, hogy az ingyenes wordpress oldalt felrakják és beállítják a cégeknek.

Ugyanez működik a Facebook chatbotok esetén is.

 

Persze ezek csak gondolatébresztők, mert ennél sokkal több lehetőség van a chatbotokban. Használd a fantáziád és oszd meg, ha valami eredeti és okos gondolatod támadt a témában.

 

Vissza

Címkék :

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Kapcsolódó cikkeink:

 Hírlevél

 

 

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.