A Facebook a robotika 3 aranyszabályával küzd a Messenger spamek ellen.

Kategória: Messenger Chatbotok | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A Facebook chatbotok legnagyobb veszélye a spam botok terjedése. Ahogyan szenvedéssé teszi az e-mailes kommunikációt, úgy tudná megfojtani a Messenger növekedését.

Ezért 2016 augusztusában új szabályozást vezettek be. A facebook messenger policy részletesen tartalmazza az új szabályokat.

 

A Facebook a robotika 3 aranyszabályával küzd a Messenger spamek ellen.
 

 

A Messenger botok csak reagálhatnak, és nem kezdeményezhetnek beszélgetést. Csak a felhasználók írhatnak rájuk és maximum 24 óra áll rendelkezésre, hogy válaszokat küldhessenek. Ez alól kivételt képez a feliratkozás, amit csak a felhasználó kezdeményezhet.

Ezeket a szabályokat minden fejlesztőnek be kell tartania és minden alkalmazást be kell küldeni ellenőrzésre a Facebook-hoz. A jóváhagyási procedúra az ígéret szerint 5 nap, de ismerve a Facebook válaszadási tulajdonságait, lehetséges, hogy valamivel több is lesz.

 

Már csak ezért sem javasolom, hogy saját bot fejlesztésébe vágj bele, mert lehet minden a kukában fog landolni, amikor a Facebook nem ad neki zöld utat vagy egyáltalán nem reagál az ellenőrzési kérésedre. Sokkal jobban jársz, ha már meglévő alkalmazásokat használsz, amikkel saját Facebook Messenger botot építhetsz.

 

A kezdeti időszakban nem volt semmilyen korlátozás, hogy mikor küldhetnek üzenetet a botok és így minden fejlesztő elkezdett lead gyűjtő botokat építeni. Ha egyszer feliratkoztak, onnantól az egyetlen védelem a felhasználók kezében a botok blokkolása maradt.

 

A Facebook a robotika 3 aranyszabályával küzd a Messenger spamek ellen.
 

 

Ezért a Facebook a híres sci-fi író Isaac Asimov, a robotika három törvényét hívta segítségül:

  • A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben – ha a felhasználó 24 órán keresztül nem nézi meg a robot által küldött automata üzenetet, akkor az újabb aktivitásig nem küldhet neki a robot üzeneteket.
  • A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak – A felhasználók feliratkozhatnak a számukra érdekes tartalmakra, amikről így automata értesítőket kaphatnak
  • A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első vagy második törvény bármelyikének előírásaiba – A Messenger botokat a Facebook hagyja jóvá.

A szabályok ennél persze összetettebbek és elég sok kis kaput tartalmaznak. Ezért is döntöttünk úgy, hogy nem fogunk a Facebook jogi útvesztőjében elveszni vagy éveket eltölteni, inkább egy jóváhagyott és engedélyezett felületen kezdünk el chatbotokat építeni.

 Úgy sem a technikai rész, a programozás a lényeg, hanem a logika, ami alapján fel van építve az adott bot.

 

Ezt a logikát és a gyakorlati lépéseket akarjuk megtanítani neked, hogy minél előbb ki tudd használni azokat a lehetőségeket, amiket a Messenger botok magukban rejtenek.

Vissza

Címkék : spam

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Kapcsolódó cikkeink:

 Hírlevél

 

 

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.