10 chatbot, amivel kasszát robbanthatsz a vállalkozásodban.

Kategória: Messenger Chatbotok | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Mi többet tehetne a Facebook a vállakozókért?

10 chatbot, amivel kasszát robbanthatsz a vállalkozásodban.

Fogta az összes korábbi üzenetküldő platformot (beleértve az sms-t is) és egyszerűen átterelte onnan az embereket a Facebook Messengerre.

2017 végére annyi ember fogja használni a Messengert (közel 900 millió), mint amennyi most a Facebookot (1,674 milliárd).

Márpedig a Facebook abból él, hogy hirdetési felületeket kínál a vállalkozások számára és ezt igen hatékonyan teszi. A Messenger felületre is ez a sors vár.

De nem csak úgy szimplán hirdetések fognak megjelenni ezen a felületen, hanem egy különös szerepet szántak neki, ezért integrálták egy öntanuló rendszerbe és létrejött a Messenger chatbot.

Így a vállalkozások már nem csak passzív felekké válhatnak a felhasználók életében, hanem aktív kommunikációt folytathatnak.

Ha kétséged lenne a chatbotok jövőjéről, akkor tudnod kell, hogy ebben látja Zuckerberg a jövőt, a részvényesei pedig a befektetésük megtérülését. Így garantáltan sikerre van ítélve.

Máris megkezdődött a felhasználók betanítása, hogy a chatbotokat minél gyorsabban elfogadják és integrálják a hétköznapjaikba.

 

Ebben a cikkben pedig összeszedtem neked 10 olyan chatbotot, amit érdemes kipróbálnod:

 

1) Fynd’s Fify

https://www.messenger.com/t/gofynd/

 

10 chatbot, amivel kasszát robbanthatsz a vállalkozásodban.
 

 

Fify egy intelligens divat bot, ami segít neked megfelelő ruhadarabokat találni és megvásárolni azokat. „Fify-nek memóriája van és személyisége, hogy emberszerű legyen. Kislány aki attól függően reagál, milyen személyiségű a felhasználó. Emlékszik az egyes felhasználók ízlésére és igényeire. Szól, ha számodra érdekes új ruhadarab érkezett vagy ha a kedvenc sztárod ruhadarabja elérhetővé vált a kínálatban.”

Sajnos a bot még érzékeny a kis és nagybetűkre. Ha azt írod neki, hogy „Show me Blue Jeans”, akkor azt válaszolja, hogy „Sorry, I didn’t find any products for this criteria.”  A „blue jeans” kifejezésre viszont remek találatokat ad. Szerintem ez a legjobb webáruház bot jelenleg.

 

2) Twyla Facebook Messenger Bot

https://www.youtube.com/watch?v=yG8lVC_sj2Q

Ez a Telekom ügyfélszolgálati chatbotja. Képes arra, hogy intelligensen válaszoljon a felhasználók kérdéseire anélkül, hogy a felhasználóknak a telefonos menükkel vagy ticket rendszerekkel kellene szenvedniük.

 

Ha marketinges, esetleg cégvezető vagy, akkor figyeld meg, hogy a chatbot az ügyfélszolgálati munkán túl értékesítésre is képes. Megoldja a problémát és terméket ajánl az ügyfélnek.

Igen, a chatbotok tökéletesek az upsell, downsell vagy a keresztértékesítés kivitelezésére.

 

3) Burger King

https://www.youtube.com/watch?v=MJjxzIuto4Y

 

A gyorskaja lényege a gyorsaság. Ezért a Burger King új chatbotja egyszerűen rendeléseket teljesít. Kiválaszthatod a kedvenc menüdet és az általad választott étteremben át is veheted. Mire odaérsz már készen fog várni. Időt és pénzt spórol neked. A bot jelenleg nem elérhető, de a fenti videóban megnézheted a működését. Igen, arra is képes, hogy megmondja mennyi kalória van a rendelt ételben, de a fő funkciója a kényelem és a gyorsaság.

Ha neked is éttermed van vagy pizzériád és házhozszállítással foglalkozol, akkor a Burger King chatbotja egy remek példát mutat arra, hogy milyen egyszerűen tudod kihasználni ezt az új lehetőséget.

Egy új generációs chatbot, mint amilyennel mi is foglalkozunk, arra is képes, hogy visszacsábítsa a korábbi vevőket egy kupon ajánlattal, amit mondjuk 30 percig lehet felhasználni a rendelés leadásához. Mindezt ebédidőben közvetlenül a felhasználó telefonjára küldve.

 

4) Virágküldő szolgáltatás: 1-800-FLOWERS

https://www.messenger.com/t/1800flowers/
 

 

10 chatbot, amivel kasszát robbanthatsz a vállalkozásodban.
 

 

Ez a virágküldő bot az egyik legnépszerűbb chatbot. A sikere kulcsa, hogy rendkívül egyszerűen és gyorsan lehet rendelést leadni. Nem kell hozzá 30 űrlapot kitölteni. Csak előveszed a telefonod, válaszolsz pár kérdésre és fizetsz.

El tudom képzelni, hogy a 1-800-Flowers automata értesítőket is küld arról, hogy ne felejtsem el az ismerőseim születésnapját vagy névnapját, illetve arról, ha a virágcsokromat sikeresen kiszállították.

Ez egy remek példa arra, hogyan olvadhat össze a digitális és a fizikai világ, mindezt úgy, hogy egymást tökéletesen támogatják. El tudsz képzelni ennél kényelmesebb virágküldő megoldást?

 

5) Spring

https://www.messenger.com/t/springNYC/

 

 

10 chatbot, amivel kasszát robbanthatsz a vállalkozásodban.
 

 

 

A Spring egy újabb divat bot, ami kérdéseket tesz fel neked, hogy megtalálja a kínálatában a számodra megfelelő ruhadarabot. amikor meglett a kívánt ruhadarab, akkor a chatbot átviszi a felhasználót a webáruház felületére, ahol véglegesíteni tudja a vásárlást.

 

Ez az a chatbot, amit könnyen el lehet készíteni, mert gyakorlatilag csak a presell történik a Messenger felületén a többi tranzakció már a webáruházban folytatódik. Így pontos és részletes statisztikát kapsz arról, hogy mit is csinálnak a felhasználók a vásárlás folyamán. Ha a chatbotra bíznál mindent, akkor be kellene érned a Facebook szerény kimutatásával.

 

6) Wall Street Journal

https://www.messenger.com/t/8304333127

 

Ez volt az egyik legelső hírbot a Facebook Messengeren. Részletes bemutatáshoz egy külön cikket készítettünk.

 

10 chatbot, amivel kasszát robbanthatsz a vállalkozásodban.
 

 

 

A Wall Street Journal Bot a legfrissebb híreket, árfolyam grafikákat, tőzsdei adatokat kínálja a felhasználóknak. Lehetőséged van arra is, hogy feliratkozz a számodra érdekes témákra, amiről naponta egyszer egy összefoglalót küld neked.

Pont úgy, mint az általunk kínált Messenger chatbot.

Azért is olyan érdekes ez a bot, mert remek példa arra, hogyan lehet folyamatosan kapcsolatot tartani a felhasználókkal a Messenger felületen keresztül. Mindezt úgy, hogy nem kell a SPAM mappától tartani. A megnyitási arány pedig 90% felett van.

Ez az a funkció, amire minden tartalomfejlesztőnek szüksége van. A tartalommarketing egyik kikerülhetetlen részét fogják képezni a Messenger chatbotok. Nem érdemes lemaradnod róla.

 

7) HealthTap

https://www.messenger.com/t/healthtap

 

Ez a chatbot összeköti a felhasználókat, több mint 100,000 orvossal, lefedve több, mint 141 szakterületet. A MI bot a nap 24 órájában, a hét minden napján elérhető, ezért arra tippelek, hogy egy komplex adatbázisból dolgozik.

https://youtu.be/yV5Jgbdnm_8

 

Ha neked is olyan vállalkozásod van, ahol sok hasonló kérdést tesznek fel az emberek, akkor rengeteget tanulhatsz ebből a chatbotból. Készíthetsz te is egy hasonlót és megtapasztalhatod, hogy mekkora konverziós ereje van annak, ha az emberek kérdéseire válaszolni tudsz.

 

8) Besure Messenger

https://www.messenger.com/t/besure.io/

 

10 chatbot, amivel kasszát robbanthatsz a vállalkozásodban.
 

 

Ez a chatbot azt tudja, hogy az ízlésednek megfelelő éttermet keres a közeledben. Egyelőre csak Koppenhágában és San Franciscoban működik. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan terjeszkedni kezd, de még sok idő, mire eljut hozzánk is. Vajon ki lesz az első, aki megvalósítja ezt az ötletet idehaza?

 

9) KLM légitársaság

https://www.messenger.com/t/273795515772

 

Gyors, könnyű és fájdalommentes repülőjegy vásárlást kínál ez a chatbot. Nem tudtam kipróbálni még, de korábban már néztem és nagyon jól működött. A jegyvásárláson túl még reptéri információkat, jegyinformációkat és aktuális menetrendeket is tud.

 

Ha neked is olyan szolgáltatásod van, ahol foglalni kell (fodrászat, étterem, előadás stb.) akkor nézd meg ezt a chatbotot működés közben.

Rendkívül egyszerű és mégis hatékony. Messengeren keresztül fele annyi idő alatt tudsz jegyet foglalni, mint a weboldalukon keresztül. Ráadásul minden visszajelzés a Messenger felületre érkezik és nem e-mailben. Ami külön előny, mert a mai 20-25 éves korosztály alig olvas emaileket.

 

10) Trónok harca 

https://www.messenger.com/t/330639117282978/

 

Ki ne ismerné a Trónok harcát? Ebbe a játékban pedig te lehetsz a főszereplő és túl kell élned. Ha ismered a sorozatot, akkor tudod, hogy ez nem is olyan egyszerű, a szereplők hullanak, mint a legyek.

 

Ez a chatbot egy remek példa, hogyan vihetsz játékosságot a chatbotodba és hogyan készíthetsz egy élvezetes játékot egyszerű eszközökkel.

 Vissza

Címkék : 1-800-flowers, spring, wall street journal, klm, példák

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Kapcsolódó cikkeink:

 Hírlevél

 

 

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.